Търсене в този блог

понеделник, 16 август 2010 г.

Сексуалната ориентация на родителите няма ефект върху детето


Ново проучване показва, че сексуалната ориентация на осиновителите няма ефект върху развитието на техните деца, съобщава Reuters.

Трябва да се отбележи, че ако родителите са доволни от осиновителния процес, имат стабилни доходи и семейството функционира добре, емоционалните проблеми при децата естествено намаляват допълнително.

„Проучването ни показва, че сексуалната ориентация на осиновителите не e значим фактор за емоционалните проблеми при децата“, казва в изявление Пейдж Аверет, доцент по социалните проблеми в East Carolina University.

„Открихме обаче, че възрастта и сексуалното насилие преди осиновяването са такива фактори“, добавя тя.

В проучването са участвали приблизително 1 400 двойки от САЩ, в това число и 155 хомосексуални родители.

Всяка двойка е отговаряла на въпроси за себе си, за историята на детето преди осиновяването, семейната среда и динамика.

„Социaлните работници и специалистите по осиновяванията трябва да си вадят заключения от това и други скорошни проучвания“,казва Аверет.

„Трябва да обърнем внимание на данните, които показват, че хомосексуалните родителите са точно толкова подходящи кандидати за осиновители, колкото и хетеросексуалните родители“, добавя Аверет, „защото много деца разчитат на нас да действаме като информирни адвокати от тяхно име.“

Откритията, публикувани в „Adoption Quarterly“, са важни, защото сравняват двойките гей-мъже и лесбийки с хетеросексуалните двойки, допълват изследователите, а в момента законите и различните политики създават трудности пред хомосексуалните двойки, които искат да осиновят деца.


http://www.bgles.com/

Публикувано от Веселина

Няма коментари:

Публикуване на коментар