Търсене в този блог

четвъртък, 19 август 2010 г.

Подпиши петицията срещу невежеството на пазарджишката прокуратура

Въпреки двете осъдителни становища на компетентни институции срещу противоконституционния член 14 от Наредбата за обществения ред и сигурност в Община Пазарджик, Окръжна прокуратура – Пазарджик излезе със скандално постановление относно текста, който забранява „публичното демонстриране и изразяване на сексуална и друга ориентация на обществени места”.

Прокурор Стефан Янев не само демонстрира стряскащо невежество по въпросите на сексуалната ориентация, но и дава да се разбере, че не познава националното законодателство, което е назначен да прилага. Предлагайки теоритични примери за „показен разврат“, той не прави разлика между сексуални отклонения и сексуалната ориентация, която е естествен психологичен феномен и е ясно определена в допълнителните разпоредби на Закона за защита от дискриминация като хетеро-, хомо- или бисексуална.

Воден от свои лични морални и сексоложки теории, Янев обвързва Прокуратурата с псевдонаучни и противоречащи на законите и здравия разум твърдения. Ето някои от тях:

- Хората съзнателно избират сексуалната си ориентация и тя може да бъде променяна чрез „агитация“ с „думи, жестове, мимики и възклицания (…) представяне на картини, образи и филми“.
- Видовете сексуална ориентация, различни от хетеросексуалната, са „противоестествени“.
- Към видовете сексуална ориентация се включват мастурбацията, ексхибиционизма, геронтофилията, педофилията, содомията, некрофилията и фетишизма.


Подпиши петицията срещу невежеството на пазарджишката прокуратура ТУК.


http://www.bgles.com

Публикувано от Веселина

Няма коментари:

Публикуване на коментар