Търсене в този блог

понеделник, 16 август 2010 г.

Медийна забава: Зрялата възраст - отлично време за смяна на сексуалността

Ах, Моканина да беше жив, да каже: „Боже, Боже, колко флуидна сексуалност има по този свят, Боже!“

Лесбийки на средна възраст, дерзайте! Има надежда да преминете към редовете на отчаяните хетеросексуални съпруги. Четете и се надявайте.

Млади лесбийки, запазете търпение!
Хетеросексуални жени… за вас не знам какво да кажа, ама каквото и ви се случи в този контекст, ще ви е много хубаво, обещавам:


Според учените две трети от жените, които изпитват влечение към същия пол, след време може да променят сексуалната си ориентация.

Изследването влиза в конфликт със съществуващия до момента консенсус в научните среди, че сексуалността на човека се определя повече от гените, отколкото от средата. Изследователката от Държавния университет в Южен Кънектикът, САЩ, Кристън Морън смята, че много жени, които на по-късен етап от живота си изпитват влечение към същия пол, отказват да се разкрият поради страх от реакцията на обществото. Дамите с дългогодишни хетеросексуални връзки, особено тези с деца, трябва да се справят с още по-сериозни проблеми, свързани с приемането на новата им идентичност, допълва Морън. Въз основа на интервюта с повече от 200 женени лесбийки Морън стигнала до извода, че има „голям потенциал хетеросексуалните жени да изпитат за първи път влечение към същия пол в зряла възраст“. Един от най-известните примери на жени, напуснали съпрузите си, за да се впуснат в еднополови връзки, е актрисата Порша де Роси, известна от сериала „Али Макбийл“, която се ожени за Елън Де Дженерис през 2008 г., девет години след като се разведе със съпруга си. Още доказателства, че сексуалната ориентация на жените е не така ясно определена като при мъжете дава професорката по психология и изследвания на пола от университета в Юта Лиза Даймънд. Тя изследвала близо 100 жени, които изпитвали известна степен на привличане към същия пол. Повечето се определяли като лесбийки или бисексуални, а други отказали да се определят. За десет години две трети от тях променили сексуалната си ориентация, като някои бисексуални решили да се определят като лесбийки, а жени, които преди това се определяли като лесбийки, станали хетеросексуални.

http://www.bgles.com

Публикувано от Веселина

Няма коментари:

Публикуване на коментар