Търсене в този блог

неделя, 22 февруари 2015 г.

Секс грешки при мъжете

Все още ли сте така самоуверени?

Секс грешки при мъжете Представете си първия път когато сядате зад волана някой ви връчва инструкциите за употреба и ви подава ключовете.
Ако по този начин се обучаваха младите шофьори, никой нямаше да бъде в безопасност на пътя. Но той много прилича на начина, по който повечето момчета научават за секса. Основните правила са ясни и започва удивителният път на опознаване на своята и на партньора сексуалност,
Опитът безспорно е полезен, но далеч не е всичко. Дори мъже с богата сексуална история допускат грешки, които лесно могат да бъдат избегнати с малко познания.

Грешка 1: „Знам как да задоволя една жена”

Мъжете често решават, че щом са направили една жена щастлива, това ще сработи за всички занапред. Това не е вярно. 
С всеки следващ сексуален партньор несъмнено познанията за женското тяло и доставянето на удоволствие нарастват, но женската сексуалност е сложна и е преди всичко въпрос на индивидуалност.
Всяка жена отговаря по различен начин на усещанията, анатомията на всяка се различава малко от всички останали. Нещо, което много харесва на една, може да остави друга безразлична или дори да е неприятно. 
Мъжът трябва да изследва като детектив всяка жена всеки път, споделят експертите. 
Когато става дума за секс, един от ключовите моменти, е движението – дали на нея й харесва бързо или бавно, дълбоко или по-плитко, или пък първо бавно и повърхностно, а после бързо и дълбоко. 
Освен това, няма поза, която да е любима на всички жени. Тя може да предпочете някои пози по ред причини. Различните пози осигуряват различен ъгъл на навлизане в зависимост както от нейната анатомия, така и от големината и формата на пениса. Различията между телата на партньорите правят някои пози по-подходящи от други. За някои жени е важно в интимните моменти да гледат в очите партньора си. 
Според сексолозите няма две жени, които да са идентични по отношение на предпочитанията си в секса. 

Грешка 2: „Хайде да (не) говорим за секс”

Сексуалният терапевт д-р Донахю споделя, че повечето двойки които се обръщат към него за съвет не разговарят помежду си на тема секс. Често това се дължи на неудобство от употребата на някои думи или пък на незнанието на значението им. Например, един мъж може да каже „вагина”, а да има предвид „вулва”, да говори за „онова”, въпреки че не винаги е ясно какво всъщност е „то”: Вагинално проникване? Фелацио? Кунилингус? Много усилия са нужни, докато двойките започнат да се чувстват удобно с тези думи, споделя още Донахю.
Ако на партньора ви му е трудно да ви разкаже какво харесва, опитайте да го попитате конкретно, вместо да задавате смущаващи го въпроси като „какво ти харесва”. Направете едно нещо, след това друго и попитайте „кое ти харесва повече”. Подобно на въпроси с избор на отговор а, б, или в. Трябва просто да намерите правилния. 
Много мъже не само че не желаят да говорят за секс, но и смятат за правилно да не говорят и по време на самия полов акт, а това не носи добро никому.  Сексът за твърде много хора по света преминава в тишина. Двойките трябва да вербализират впечатленията и усещанията си по време на секс. Експертите предлагат да насочваме партньора си с прости указания като „по-силно”, „по-бавно” или „точно така”. Полезна е основната, ясна информация, не е задължително да станете професионалисти в мръсното говорене. Да кажете на партньорката си, че я желаете, е много възбуждащо и ще ви донесе невероятни резултати. Но кажете „искам те” вместо „искам го”. 
Освен това мъже не бива да сдържат стенанията, въздишките. Звукът на секса е секси и възбуждащ. Издаването на такива звуци помага на двамата партньори да се настроят на една вълна и да усетят изживяването по-пълноценно. 

Грешка 3: Да извадим секса от контекст 

Често мъжете забравят, че сексът не се случва независимо от всичко друго в живота. Мъжът може да се чуди защо тя не е доволна от секса и да не обръща внимание на останалите им отношения. Не може да разглеждаме секса на двойката и двойката поотделно. Цялостните отношения на партньорите се отразяват на сексуалния им живот. 
Жената може да не се отпусне сексуално напълно с партньора си, ако не се чувства емоционално привързана към него. За много жени да позволят на мъжа да бъде с тях е свързано с чувство на уязвимост. 
Неотдавнашното поведение на мъжа го следва в леглото – тя продължава да мисли за това какъв е бил той последната седмица, вчера, преди един час. Любовната игра започва много по-рано. 
Често мъжете нямат идея от разпределение на времето. Жени се оплакват, е партньора им иска секс в най-неподходящите моменти. Решението на този проблем е лесно – хората постоянно дават сигнали  какво искат, просто трябва да сме нащрек. Жената може буквално да покаже какво иска и ако тя не желае да прави секс най-вероятно това си личи. 
Мъжете трябва също така да имат предвид, че половинките им се нуждаят от повече време, за да се настроят за секс. Сексолозите отбелязват, че мъжете се възбуждат много бързо, а за  много жени най-добрият момент за секс е когато не се прибързва. 

Грешка 4: Мисията „изпълнена”

Мъжете нерядко възприемат секса като задача. Разделят го на части – ерекция, любовна игра, проникване – с основна цел: оргазъм. 
Подобна настройка не е правилна по няколко причини. На първо място необятният свят на сексуалността се простира извън гениталиите. Цялото ни тяло може да бъде източник на еротични изживявания. Гледайте на тялото като на карта и завладейте цялата територия. 
Някои жени достигат оргазъм дори когато си играят с зърната им, други обичат целувките и пенетрацията. Всичко това е част от секса. 
Друга причина, поради която не трябва да се съсредоточаваме само върху оргазма е, че той не винаги се състои, дори при мъжете. В такива случаи хората започват да  мислят, че цялото изживяване е било лошо и неприятно без това да е така в действителност. 
Много мъже се разстройват, когато партньорката им не изпита оргазъм. Жените от своя страна се чувстват почти задължени да достигнат оргазъм, а много от тях не мислят, че това е задължителна част от хубавия секс всеки път. Но мъжът до тях не иска да се съгласи с това, той смята за свое задължение неговото момиче да достига върха винаги.
Д-р Донахю препоръчва да мислим за сека като за въртележка, на която можем да се качваме и слизаме, когато решим. Няма конкретна цел, няма и нещо като „провал”. 

Грешка 5:  Аз съм всичко, от което тя се нуждае.

Много жени имат или са имали секс играчки.
Секс играчките нещото, което много лесно може да съсипе мъжкото его. 
Мъжете може да се почувстват застрашени, тъй като смятат, че техните собствени тела за напълно достатъчни, за да доставят удоволствие не една жена.  Всъщност секс играчките биха могли да ви открият нови хоризонти в секса.
Вибраторът  доставя концентрирана, плътна, интензивна стимулация, която не е по силите на човек. Много жени се нуждаят от това, за да достигнат оргазъм. Това е ОК, успокояват сексуалните терапевт, не означава че жената е странна или има някакъв проблем. 
Включването на играчки в любовната игра е днешната парадигма. Има и такива играчки, които едновременно стимулират и двамата партньори. 

Грешка 6: Занимания по анатомия

Повечето мъже имат обща идея какво е клиторът и къде могат да го намерят. Но много от тях не знаят цялата истина. Клиторът не е онова малко бутонче върху тялото, за което го мислят хората. Често формата му се описва като пилешки „ядец”, а голяма част от него се намира в тялото. 
Главичката на клитора е малкото „топче”, което се вижда на 12 часа спрямо външните полови органи. Тялото на клитора се разделя на две крачета зад срамните устни. Под тези крачета са две луковици, изградени от тъканта, която обгражда пикочния канал и вагината. Целият клитор се състои от тъкан, която подобно на мъжкия пенис се изпълва с кръв при сексуална възбуда. Цялото тяло на клитора е крайно чувствително, а не само главата. Всъщност за много жени главата на клитора е прекалено чувствителна на допир. 
Експертите подчертават, че мнозинството от жените не одобряват директната стимулация върху главата на клитора. Вместо това предпочитат стимулация на вътрешното тяло на клитора. Други пък харесват индиректния натиск или вибрация, които въздействат на клитора през други части на външните полови органи. 
Мнозинството жени се нуждаят от малко стимулация на клитора, за да изпитат оргазъм, а не само с вагинален секс. Д-р Пати Бритън, доцент по сексология в Лос Анджелис, казва че от инженерна гледна точка вагиналният секс е неефективен метод за постигане на женски оргазъм. 

Грешка 7:  Отчайващата статистика

Много мъже имат нереалистични представи за това колко често трябва да правят секс, базирайки се на това, което другите хора правят. Това може да ги накара да се чувстват нещастни, сравнявайки се с останалите хора. Мислят си, че всички наоколо правят повече и по-добър секс от тях, а това просто не е вярно. Няма точно количество секс, няма нещо като норма при секса. 
Резултатите от Националното изследване на сексуалното здраве и поведение, публикувани през 2010г. в Журнал за сексуална медицина, показват че честотата на сексуалните занимания зависи най-вече от възрастта и от това дали са обвързани. 
Например изследването казва, че 33% от мъжете в САЩ между 25г. и 29г. правят секс два и повече пъти в седмицата. Но има голяма разлика между необвързаните, обвързаните и женените мъже в групата:
  • Необвързани  4% правят секс най-малко два пъти седмично
  • Обвързани: 33%
  • Женени: 43%
Не прибързвайте със заключението, че женените мъже правят най-много секс от всички. Ето резултатите на женените мъже, правещи секс минимум два пъти в седмицата, разделени по възраст:
  • Възраст 25-29: 43%
  • Възраст 30-39: 33%
  • Възраст 40-49: 24%
  • Възраст 50-59: 16%
  • Възраст 60-69: 10%
Със всяка следваща декада, започвайки от 30, женените мъже започват да правят секс по-рядко. Но означава ли това, че сексуалният им живот става по-лош с времето?
Колко често правим секс няма общо със сексуалната задоволеност.
Хората казват „правя много секс” или пък „правя само малко секс”. Но това, което наричаме „много” или „малко” се променя с времето. Два пъти седмично може и да звучи много за необвързан мъж, докато за младоженец да се струва недостатъчно. А когато имате деца и 10 години брак зад гърба си, два пъти в седмицата си е наистина постижение.
Трябва да променим очакванията и начина си на мислене по отношение на честотата на сека, когато хората се променят, съвсем естествено е да се променя и сексуалният им живот.

Публикувано от: Веселина

Източник: zdravbadi.com

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар