Търсене в този блог

понеделник, 23 февруари 2015 г.

Запознай се с вагината си!

8 ВАЖНИ неща, които трябва да знаеш за твоята малка приятелка!

Невежеството по въпроса може да доведе до проблеми, когато става въпрос за интимното здраве.

Време е да опознаеш вагината си. Много жени не знаят почти нищо и това според лекарите е сериозен проблем, когато се отнася до здравето.
 

8 основни факта, които всяка жена трябва да знае!

1.      Баланс

Във вагината ти живеят бактерии и гъбички и през повечето време съотношението им е в идеален баланс. Понякога, обаче, можеш да се сдобиеш с бактериална или гъбична инфекция, която трябва да се лекува.

2.      Прави си прегледи

Ако си сексуално активна, трябва редовно да си правиш прегледи за венерически болести. Някои жени нямат никакви симптоми, но се преглеждай поне за гонорея, сифилис, хепатит и трихомониаза. Редовните прегледи ще те предпазят от евентуално развитие на болестта и ще бъдеш здрава и плодовита.

3.      Дай й, каквото й е нужно

Вагината обикновено се справя чудесно и сама и няма нужда от парфюми и козметика. Просто я дръж чиста и суха, а ако искаш да я поглезиш, я мий с овлажняващ интимен сапун.

4.      Разгледай я

Женската анатомия е обвита в най-различни табута и много жени дори не са се поглеждали „там долу“. А е важно да знаеш как изглежда и да я оглеждаш периодично, за да забележиш евентуални промени, които може да са знак за заболяване. - Вземи едно огледалце, легни и гледай внимателно!

5.      Три дупки

„Отдолу“ имаш три дупки. - Вагина, анус и уретра, от която пишкаш.

6.      Разучи си частите

Сексът ще е далеч по-приятен, ако знаеш какво има долу и кое ти доставя удоволствие. Ако ти не знаеш какво има там, партньорът ти също няма да знае. Опознай поне вагината и клитора си.

7.      Въпросът с теченията

Повечето жени имат нормално физиологично течение. Но ако е гъсто, мирише неприятно на риба или е различен цвят, може да значи инфекция.

8.      Знай кое е нормално за теб

Всяка жена има идея за това какво е нормално. Когато става дума за вагинално здраве, само ти знаеш кое е нормалното за теб. Ако нещо се промени, отиди на лекар и не крий нищо.

Публикувано от: Веселина

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар