Търсене в този блог

петък, 20 февруари 2015 г.

7 грешки в една връзка


Има някои проблеми, които са относително често срещани в повечето връзки. И които се получават заради няколко грешки.
ДвойкаГрешка номер 1: Не полагате усилия
Всяка връзка изисква усилия и от двете страни и това е нормално. Няма как да очакваш връзката ти да е хармонична и безпроблемна, само защото много се обичате и си пасвате.
Това е като добре поддържана градина – тя е красива, защото се грижиш за нея; ако спреш, тя малко по малко ще буреняса.
Важно при полагането на усилия във връзката е те да идват и от двете страни, защото ако едната се старае повече, това не е добър знак
Също така е важно полагането на усилия да не съставя по-голямата част от връзката. Иначе казано, ако старанието да поддържате връзката си и ви отнема повече време от приятното прекарване заедно, това е проблем.
Запази връзката ви интересна
Как да поддържате връзката си интересна
Грешка номер 2: Очаквате страстта да не премине

Страстта във всяка една връзка естествено понамалява с времето и това е напълно нормално. Рутината и задълженията малко по малко избутват секса настрани.

Това обаче не е непоправимо, което ни връща пак към полагането на усилия. За да имате вълнуващ сексуален живот е важно не само да имате хармонични отношения като цяло, но и да споделяте обща любов към новите неща и приключенията. Иначе казано, да не спирате да се забавлявате заедно и винаги да се стараете да правите нови неща.

4 начина да избегнеш сексуалната рутина
Грешка номер 3: Не си говорите
Няма как някой да разбере как се чувстваш и от какво имаш нужда, ако не му го кажеш. Споделянето е ключов момент от всяка здравословна връзка. Друг ключов момент е когато единият споделя, другият наистина да го слуша и да му обръща внимание.
Жените по-често са онези, които очакват мъжете да се сещат за разни неща, без да им ги казват в пряк текст - виж Какво казва тя и какво има предвид.

Двойка
Грешка номер 4: Смятате ревността за знак за любов
Докато всъщност тя е знак за несигурност. Ревността обикновено показва някаква липса на увереност в себе си и във връзката.
Здравословната ревност
Когато тя те ревнува
Грешка номер 5: Смятате, че децата заздравяват връзката

Децата не заздравяват връзки. Ако в една връзка има проблеми, добавянето на дете към нея няма да ги реши. Онова, което ще ги реши, е комуникацията и реалистичните представи за промяната, която ще донесе в живота ви едно или повече деца.

Грешка номер 6: Не се карате, за да не си разваляте отношенията
Кавгите са неизбежни в една връзка. И не те развалят отношенията, а нерешените проблеми. При условие, че са в някакви нормални граници, караниците са форма на комуникация, която намалява напрежението и в крайна сметка дори е полезна за връзката.
Разбира се, кавгите са различни. Ако се обиждате и нареждате, това не е полезна караница. Ако обаче успявате да си кажете какво ви притеснява, без да излизате от рамките на нормалното общуване, едно спречкване може да е продуктивен начин за решаване на проблеми.
Най-важното е да на консервирате проблемите си от страх да не се скарате. Щом има нещо за казване, по-добре е то да се каже – внимателно и с уважение към другия.


Грешка номер 7: Опитвате се да промените другия
Хората обичат да обвиняват другите за проблемите си и това важи и за връзките. Най-естествената реакция на проблем във връзката е „Ти си виновен/виновна!”
Желанието да посочим другия за виновен и да изискаме от него да се промени обикновено не води до резултати. Причината е съвсем проста – промяната най-често изисква двама (освен ако не става дума за частен случай, в който наистина само единият е виновен – при двойки, в които единият непрестанно изневерява или подлага другия на физически или психически тормоз).
Доста е трудно човек да се опита да промени себе си, без да сочи само другия с пръст, но именно тази обща промяна решава проблемите.

Публикувано от: Веселина
Източник www.vratovrazka.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар