Търсене в този блог

петък, 20 февруари 2015 г.

6 отговора на въпроси за секса


6 отговора на въпроси за секса
Когато хората разберат какво работи сексоложката д-р Лаура Бърман, те започват да й задават всякакви въпроси.
От такива за слабото либидо и фантазиите в спалнята, до това как да направят нещата малко по-пикантни.
И д-р Бърман винаги е щастлива да им отговори, дори да я хванат за събеседник в магазина за обувки.
„Това не само прави живота ми интересен, но също пасва на моята мисия: да напомням на хората, че честната и ясна комуникация за секса е от жизненоважно значение за здравите връзки“, казва тя.
Ето как тя отговоря на най-често задаваните въпроси за секса.

1. Нормален ли е моят сексуален живот?

Повечето хора (особено жените) смятат, че това, което искат в спалнята е странно – може би, защото като деца са ни учили, че сексът е нещо мръсно и че не следва да се обсъждат нашите физически нужди.
Ако това, което правите в секса, не вреди на никого, значи сте нормален и няма причина за неудобство от вашите желания или гениталии.
Нещо повече – ако малко разхлабите задръжките, може по-бързо да постигнете сексуалния живот на вашите мечти.

2. Колко често правят секс другите хора?

Всеки си мисли, че другите хора правят повече секс от него. Опуснете се. Изследванията показват, че повечето от отдавна женените американски двойки правят секс веднъж или два пъти седмично, при условие, че не са възпрепятствани от болест, бременност, пътуване, финансов стрес, или всеки друг основен проблем.
Новите двойки правят много по-често секс, но с времето честотата намалява.

3. Как да кажа на моя партньор от какво се нуждая в леглото?

Той не чете мисли, затова говорете ясно за това, което искате. Нежните инструкции могат също да помогнат. Не страхувайте да кажете неща като: „Може ли малко да забавиш темпото,“ „Би ли направил това с езика си отново“.
Понякога не е нужно да се говори изобщо – просто го покажете чрез леко повдигане бедрата или движете тялото си по начин, който работи за вас.
Стенанията и мъркането ви също показват, че партньорът прави нещо, което обичате. Не забравяйте, че целта на партньора ви е да ви направи щастливи, така че всяка една насока винаги ще бъде оценена.

4. Нямам желание за секс. Защо?

Липсата на либидо е често срещан проблем, особено при жените, когато настъпва менопаузата. Но това може да се случи на всяка възраст и да се дължи както на непостоянните хормонални нива (перименопаузата може да започне най-рано 35), така и на натоварването у дома или на работното място.
Медикаменти (някои антидепресанти и противозачатъчни хапчета са свързани с намалено сексуално желание), лоша физическа форма, и липсата на сън също могат да бъдат фактори.
Ако сте загубили интерес към секса, първо се уверете, че причината не е физическа. Спите ли достатъчно, спортувате ли, храните ли се здравословно?
Ако отговорът е да, консултирайте се с лекар. Той може да ви изследва за хормонални промени или да прецени дали това е страничен ефект от ново лекарство.
Можете да опитате да управлявате и стреса. Ако дневният ви списък със задачи е огромен, не се правете на герой, поискайте помощ. Винаги намирайте време за гореща баня, спа ден, мотаене с приятели, или романтична среща със съпруга си.

5. Един от нас изневери. Как да си оправим отношенията?

Възможно е да се поправят отношенията си след афера. Първо, партньорът, който изневери трябва да прекрати цялата комуникация с бившия любовник.
Неверният съпруг трябва да бъде напълно честен за своята постъпка, но да се въздържа от споделянето на твърде много подробности. Терапия за двойки може да ви помогне да разберете какво е довело до изневярата и да разберете как да се възстанови връзката.

6. Как да споделя за моите фантазии?

Това може да бъде смущаващо, особено ако никога не сте го правили преди. Може да напишете на листче най-тайните си желания и заедно с партньори си да ги оставят в кутия. Всеки път, когато нещата в спалнята станат скучни, можете да вадите листчетата и да се опитате да изиграете сексуалните си фантазии.
Много двойки са използвали тази стратегия успешно, включително една жена, която се облякла като принцеса Лея пред мъжа си, а съпруг сбъднал мечтата на половинката си се предрешил като маскирания бандит Зоро.

Публикувано от: Веселина
Източник : http://lechenie.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар