Търсене в този блог

вторник, 22 януари 2019 г.

BDSM ЗА НАЧИНАЕЩИ - КАКВО Е BDSM?

18+ BDSM ЗА НАЧИНАЕЩИ-Терминология.

Какво е BDSM и как да го практикуваме правилно?


BDSM за начинаещи, част I

domina1. Какво е BDSM? Абревиатурата означава „Бондаж, доминация, садизъм и мазохизъм”. Представлява ситуация, в която двама или повече партньора изразяват нивото си на власт един спрямо друг – съвсем доброволно и в името на сексуалното удоволствие.
2. Има ли различни видове BDSM? Да, има. Двете най-главни разновидности са:
  • лайфстайл BDSM – когато двама партньора доброволно вкарат елемент на BDSM във връзката си.
  • фетиш BDSM – когато се търси употребата на власт и доминация за сексуално удоволствие, без да се превръща в начин на живот (лайфстайл).
Нито една от двете разновидности не е по-важна от другата, или пък по-истинска. Двата вида просто са различни, а и често се случва да се допълват. Много често хората преминават от фетиш към лайфстайл.
3. Ненормално ли е да харесваш BDSM? Елементът на властта присъства навсякъде – в работата, у дома, в политиката, в спорта и във връзките (били те интимни или приятелски). В желанието за съсредоточаване на властовия елемент в секса няма нищо ненормално, стига да разбирате какво правите и до колко можете да си позволите да го правите.
collar4. Какво провокира желанието за BDSM? Това все още не е напълно известно. Може да се каже, че влияние оказват социалната среда, възпитанието и образованието. Скорошни проучвания показват, че 15% до 30% от западноевропейската популация има отношение към BDSM.
5. Защо BDSM е заклеймено от обществото? Голяма част от обществото разполага с невярна информация относно BDSM. Ксенофобията (страх от непознатото) също играе голяма роля. На фетиша се гледа като на нещо вулгарно, грешно и насилствено, което не е така.
6. Възможно ли е хора, които са изключително доминиращи в истинския живот, да бъдат подчинени в леглото? Митът за великите политици, които са овчици в леглото е доста стар и идва от проститутките промотирщи услугите си. Няма доказана връзка между социалното поведение и ролята в BDSM.
7. Всички BDSM любители ли са били жертва на тормоз в ранното си детство? Нивото на хора с травмиращо минало в BDSM не е по-високо от това на която и да е друга социална група. Нещо друго – в BDSM обществата се организират отдели за консултиране на подобни хора. Няма причина, поради която някой не може да практикува BDSM, но ако приемем, че е имал травмираща случка, то трябва да се справи с нея преди да се включи в садомазохистичните игри.
8. На каква възраст се проявяват BDSM наклонностите? Около 25% от BDSM обществото получават първите си влечения към силовата манифестация на много ранна възраст, например 12. Въпреки това е нормално осъзнаването на това явление да се случи по-късно.
9. Защо толкова много хора крият влечението си към BDSM? bootsНезависимо каква е ситуацията, трудно е да кажеш на света, че си различен. Човек, чието семейство е род на лекари ще намери за трудно да им каже, че иска да бъде музикант или художник, например. По същия начин стоят и нещата с BDSM. Трудно е, човек непрекъснато трябва да се защитава и да обяснява. Също, понякога хората са толкова уплашени от последиците, че дори не споделят и с партньора си.
10. Защо има толкова малко информация? Зависи в коя страна се намира човек, но като цяло сексуалните отношения така или инак са заклеймени като табу и дори най-цивилизованите страни едва-едва се преборват със себе си в желанието да изяснят сексуалните аспекти на младите. Фетишизмът обаче е все още труден за преглъщане и единственият начин на хората да разберат за какво всъщност става дума е да се поинтересуват от занимаващи се със съответното нещо.
BDSM за начинаещи част 2- ТУК
Публикувано от: Веселина
Източник: Sexwell.bg












Няма коментари:

Публикуване на коментар