Търсене в този блог

петък, 26 октомври 2012 г.

Лесбийка ли е жената, която опитва секс с друга жена?


малко история и много мнения за границата между изкуството на любовта и общоприетото схващане за секс



jenite-1277883814.jpg
Женската бисексуалност, позната от векове, е била ту издигана в култ, ту хулена и забранявана, ту превръщана в мода и порноиндустрия. Независимо какви са обясненията за нейното практикуване, любовните ласки между жени присъстват в историята на всички племена и култури. В Индия се е считало за нормално момичетата от богати семейства да имат една и повече жени-компаньонки от бедните съсловия, които живеели с господарката си като сестри. Смятало се, че интимният контакт в сестринството е здравословен и укрепва женствеността. Когато благородничката се омъжвала, тя вземала със себе си и сестра си, която присъствала на първия ритуален любовен акт между съпрузите и забавлявала господарката, когато мъжът й отсъства. В Кама Сутра се описва как жените могат да използват различните начини за взаимно задоволяване с подобни на фалос корени или плодове. За разлика от мъжкия хомосексуализъм, "сестринството" не се е считало за греховно. Таоистките учения различават четири различни форми на женската любов, които извисяват духовно. Петият тип - "агресивното", западно лесбийство, в което основна роля играе сексът, е смятано за най-низше. Идеята на "сестринството" е да възпита у жените привързаност, всеотдайност и същевременно щедрост и свобода в отношенията. Археологически находки от Египет също изобилстват с рисунки на галещи се жени. Дори древният еврейски закон не е осъждал сафизма. Ислямското общество е обявило "вкусването от сладостта на друго женско" за незаконна практика единствено от страх, че ако духът на жената се възвиси, тя ще придобие власт над мъжете. Много племена в Африка, Азия, по островите на Пасифика и Южна Америка приемат сестринството и сафизма като нещо нормално. Например девствеността на жените от Пая - африканското племе Банту, може да бъде отнета само от друга жена с изкуствен "култов" лингам. Двете жени живеят заедно по три дни всеки месец и се отдават на любовни ласки. Младите момичета от племената в Нова Гвинея правят орален секс с по-възрастни жени, защото вярват, че така "абсорбират" от техния зрял женски разум.
В Китай и Япония сафизмът също е толериран. Според таоизма жената има неизчерпаем запас от Ин-енергия, която се възстановява всеки месец веднага след менструалния цикъл. Водният елемент, обменян с целувките между жени, се асоциирал с луната, оралното стимулиране на устата, гърдите и клитора (наричан "йони") е смятан за начин жените да подхранват своята природа. Но практикуването само на любов между жени не се препоръчва, защото не се стига до желания финал - божествения акт с мъжа, превръщането на съпрузите в космична двойка.
В Европа любовта между жени никога не е била приемана радушно. С идването на християнството името на гръцката поетеса Сафо от остров Лесбос става скандално, а голяма част от творчеството й е унищожено. До ден-днешен лесбийството се асоциира с перверзност. В редките случаи, когато любовта между жени може да се свърже с "красива гледка", източникът е порноиндустрията, т.е. символ на човешка деградация. И все пак такава любов съществува. Вътрешна необходимост от женска ласка? Начин да бъдеш различна или просто мода?

 Публикувано от: Веселина 
 Източник :http://www.eva.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар