Търсене в този блог

четвъртък, 24 ноември 2011 г.

Какво е любовта от пръв поглед



Любовта идва, когато най-малко я очакваш. Когато се връщаш от работа, умората е оцветила лицето в сиво и едва се добираш до празната седалка в автобуса. Когато си в плувния басейн, с плувна шапка и очила и се бориш да достигнеш края на коридора. Когато чакаш на опашка в магазина в час пик, а касиерката е бавна и те изнервя. Когато правиш сутрешния си крос в парка.

Готови ли сме за внезапната любов? Неудържимо привлечени от малки детайли – тембърът на гласа, походката, усмивката, начинът, по който си поглажда веждите, като в хипнотичен сеанс попадаме в тайнственото царство на любовта.

Експертите по нежното чувство казват, че една добра връзка се създава, когато внимателно изберем партньора, а не като се научим да приемаме различията помежду си. Внезапната любов притежава огромно очарование и изкушаващо ни привързва един към друг. Но не можем да разчитаме, че само заради инстинктивното ни взаимно привличане, сме открили съвършения партньор, който притежава и вътрешните качества, които искаме другият да има.

Можем ли да скочим заедно с другия в пропастта на взаимната връзка само след няколкочасово познанство? Импулсивните натури ще отговорят положително, а по-пресметливите, ще кажат, че за дълготрайна връзка е нужно по-дълбоко познаване на другия, което може да стане само в течение на времето и в различни житейски ситуации.

Какво е любовта от пръв поглед – химия, интуиция, карма,спомен от минал живот... Тя има точно толкова шансове да оцелее, колкото и провереното във времето чувство на една тригодишна връзка.


http://az-jenata.bg


Публикувано от Веселина:

Няма коментари:

Публикуване на коментар